Шановні мешканці міста!

Facebook icon
Twitter icon
Viber icon
Telegram icon
Шановні мешканці міста!

Шановні мешканці міста!

Окремі пільгові категорії громадян відповідно до законів України мають право на відшкодування пільг за користування житлом (квартирна плата) та комунальними послугами, до яких належать: холодна та гаряча вода, водовідведення, газопостачання, електропостачання, опалення, а також вивезення побутових відходів. Законом України «Про житлово-комунальні послуги», окрім вищезазначеної послуги, передбачена послуга «управління будинком».

З 01.01.2018 року ст.102 Бюджетного Кодексу України передбачено відшкодування пільг за рахунок коштів субвенцій з державного бюджету за користування послугою «управління багатоквартирним будинком», але Постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг, не встановлено соціальну норму житла для послуги «управління багатоквартирним будинком».

Управлінням праці та соціального захисту населення міста, з метою забезпечення соціальних гарантій окремих категорій громадян, які відповідно до законодавства мають право на пільги по оплаті за користування житлом, направило листа міністру соціальної політики України Реві А.О. для сприяння врегулювання питання щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 в частині встановлення соціальної норми житла на надання пільг за послугу «управління багатоквартирним будинком».

Маємо надію, що в найближчий час дане питання буде вирішено позитивно.

Адміністрація КП «ЖУК»