Повідомлення про намір КП «Лозоваводоканал» здійснити зміну діючих тарифів

Facebook icon
Twitter icon
Viber icon
Telegram icon
Повідомлення про намір КП «Лозоваводоканал» здійснити зміну діючих тарифів

Повідомлення про намір КП «ЛОЗОВАВОДОКАНАЛ» здійснити зміну діючих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, а також тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)

У зв’язку з прийняттям Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Постанови від 10.03.2016 №302 «Про затвердження Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення», КП «Лозоваводоканал» інформує споживачів про намір здійснити зміну діючих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, та тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

В січні 2016 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг були скореговані підприємству тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення тільки на рівень зростання тарифів на покупну питну воду та електроенергію (станом на грудень 2015р).

Зокрема, підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення пов’язано з постійним зростанням вартості складових витрат економічно обґрунтованої собівартості даних послуг, які і формують структуру тарифів. В умовах постійного зростання складових тарифів, зокрема вартості електричної енергії, паливно-енергетичних та інших матеріальних ресурсів, податків, мінімальної заробітної плати, упродовж останніх місяців виникає невідповідність діючих тарифів фактичним витратам з виробництва та надання послуг.

Метою зміни тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг для належного функціонування підприємства. За підсумками роботи підприємства у 1 кварталі 2016 року рівень відшкодування затвердженим тарифом собівартості централізованого водопостачання склав 74,6%, централізованого водовідведення – 84,7%.

КП «Лозоваводоканал»  здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат на централізоване водопостачання та водовідведення з урахуванням зростання основних складових тарифів, а саме:

  • збільшення вартості електроенергії на 15,4%;
  •  збільшення цін на гіпохлоріт натрію на 75%;
  • збільшення вартості паливно-мастильних матеріалів в межах від 10,4% до 33,1%;
  • збільшення мінімальної заробітної плати на 2016 рік відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» з січня 2016 року – 1378 грн., (на 5,9%), з травня 2016 року – 1450 грн., (на 5,2%), з грудня – 1550 грн, (на 6,9%);
  • зменшення ставки єдиного соціального внеску з 36,92% до 22%;
  • збільшення податку на землю на 48,4%;
  • збільшення плати за спеціальне користування водою на 27,5%;
  • збільшення екологічного податку на 30,3%.

На виконання вищевказаної Постанови від 10.03.2016 №302, до витрат на збут вперше включені витрати, пов’язані з періодичною повіркою, обслуговуванням та ремонтом засобів обліку води (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиту для побутових потреб воду) , що є власністю фізичних осіб – мешканців приватного сектору.

Відповідно до змін тарифів на  централізоване водопостачання та водовідведення, які складають виробничу собівартість тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) відбудуться зміни тарифів для споживачів в багатоквартирних будинках.

Про хід розгляду наданих розрахунків тарифів на  централізоване водопостачання та водовідведення, та тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, буде повідомлено додатково.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 календарних днів за адресою: м. Лозова, вул. Степова, 3, E-mail: [email protected]