У Лозовій відбувся семінар для голів ОСББ

Facebook icon
Twitter icon
Viber icon
Telegram icon
У Лозовій відбувся семінар для голів ОСББ

У Лозовій відбувся семінар для голів ОСББ

У Лозовій провели семінар для голів ОСББ. 27 липня у актовій залі «ЖУКа» зібрали як досвідчених керівників об'єднань так і новачків у цій справі. Разом вони ділилися досвідом, обговорювали проблеми та шукали їх рішення.

На семінар запрошували як досвідчених, так і нових голів об'єднань. Перших – щоб ділилися досвідом, а новачків – щоб вони вчилися на чужих помилках та досвіді, розповідає заступник директора «ЖУКа», депутат міськради Ігор Коломак.

Під час семінару обговорювали питання, як готувати будинки до опалювального сезону, вирішувати проблеми із дератизацією та перевіркою вентиляційних каналів. Головам ОСББ радник міськголови Сергій Єршов порекомендував піклуватися, щоб піщано-сольову суміш завозили до настання холодів, а не з першим снігом. Нагадав Сергій Єршов і про кредити, міні-проекти та гранти, в яких ОСББ можуть брати участь.

Говорили і про відсутність громовідводів на будинках та небезпеку. Просили допомогти із проектами на будинки, чи проектантами, щоб можна було громовідвід відновити. Представники управління ЖКГ міськради пообіцяли це питання обговорити. Дмитро Стусенко говорить, правильно було б відновити громовідвід за проектом. Голови ОСББ також просили комунальників проводити гідровипробування у вечірній час, так як мешканці будинку у будні вдень знаходяться на роботі. Сергій Єршов зазначив, про це треба домовлятися окремо.

Організатори семінару наголосили, кількістю учасників та їхньою активністю задоволені. Ігор Коломак наголосив, це не остання зустріч нинішніх та майбутніх голів ОСББ. Такі зустрічі планують проводити кожну середу у «ЖУЦі» о 18 годині.