Інформація щодо нарахувань за послуги з централізованого опалення

Facebook icon
Twitter icon
Viber icon
Telegram icon
Інформація щодо нарахувань за послуги з централізованого опалення

Інформація щодо нарахувань за послуги з централізованого опалення

КП «Теплоенерго» інформує споживачів комунальних послуг міста Лозова про наступне.

19 грудня 2015 опубліковано постанову Кабінету Міністрів України від 30.10.2015 №1037 «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря», якою внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Змінами визначено механізм нарахування споживачам (у яких відсутні прилади обліку теплової енергії) щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від нормативних показників, які взято до розрахунків тарифів на послуги з централізованого опалення. У зв’язку із зазначеним КП «Теплоенерго» проводить зміни у підходах щодо нарахування плати за послуги з централізованого опалення споживачам, які не мають квартирних та будинкових приладів обліку теплової енергії.

Враховуючи те, що постанова Кабінету Міністрів України від 30.10.2015 №1037 набрала чинності у грудні 2015 року, плата за послуги з централізованого опалення за грудень 2015 року нарахована за новою методологією, передбаченою у змінених Правилах.

Затверджений тариф розраховано на температуру мінус 2°С, а фактична температура грудня 2015 року склала мінус 0,1°С. Перерахунок вартості послуг залежно від температури зовнішнього повітря за грудень 2015 року для населення на прямих розрахунках без приладів обліку теплової енергії складає зменшення на 1 291 134,14 грн.. У зв’язку з тим, що середньомісячна температура повітря за повний місяць грудень 2015 року, як основний показник для проведення цього нарахування, була визначена тільки у січні 2016 року, а квитанції населенню формувались КП «ЖУК» наприкінці грудня 2015 року , то перерахунок за грудень 2015 року буде відображений у квитанціях за січень 2016 року, у квитанціях за лютий 2016 року - перерахунок за січень 2016 року, і так далі.

Якщо середня температура повітря у якомусь місяці буде нижче мінус 2°С, на яку розрахований затверджений тариф, перерахунок буде на збільшення нарахування відповідно постанові Кабінету Міністрів України від 30.10.2015 №1037 «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря».

Остаточний перерахунок буде відображено у квитанціях за квітень 2016 року.

Також за цією темою дивіться: http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/u-grudnevih-platzhkah-ukrajincjam-pererahujut-vartst-opalennja-46273

Адміністрація КП «Теплоенерго»